divendres, 5 d’octubre del 2012

A Formentera el cel és més a prop

És aquí on l'any passat vaig poder comprovar amb els meus propis ulls que les constel·lacions canvien la seva posició al llarg de l'any. Fins llavors, només havia observat el cel nocturn durant les vacances d'estiu, quan els habitants de les grans ciutats ens relaxem a zones menys denses i il·luminades i admirem l'espectacle que ens ofereix la nit any rere any.

A Formentera és impossible no veure el cel. Quan es fa de nit i passeges pels carrers de Sant Francesc, aprecies aquells canvis de posició de les estrelles que solem passar per alt a la ciutat. Viure aquí és una nova manera de mirar la natura.

Però sigui de dia o de nit, el cel aquí ho abraça tot. Els núvols es passegen amb majestuositat per sobre els nostres caps. N'hi ha d'inofensius que voleien pel cel decorant el seu fons blau; n'hi ha que sembla que hagin d'amenaçar el dia amb una tempesta torrencial. Però la majoria passen de llarg. Viatgen a terres més fermes, amb més arbres, on poden descarregar les seves pluges còmodament. De fet no seria la primera vegada que des d'una Formentera radiant de sol, es poden apreciar els ruixats que cauen amb força a la veïna Eivissa.




Núvols amenaçadors passant de llarg al Far de Barbaria.




Núvols desplaçant-se cap a la Mola vistos des de Barbaria.




Vista a Cap de Barbaria.



Vista a Cap de Barbaria.



Núvols damunt d'Eivissa.



Sortida del sol amb restes de núvols a S'Estany des Peix.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada